Voorkom Dat Je Jezelf Voorbij Groeit

Houd het groeien van jouw bedrijf bij met deze tips

We zien het steeds vaker: mensen hebben een goed idee, zetten een bedrijf op en na een bepaalde periode groeien ze zichzelf voorbij. Voor de buitenwereld ziet het er op het eerste gezicht goed uit: ze zien dat het bedrijf groeit en steeds meer werknemers binnenhaalt. Maar is het intern wel goed geregeld?

Niet alles zelf willen doen maar taken delegeren

Een grote valkuil voor ondernemers is het kunnen delegeren van taken. Vorige week hoorde ik iemand nog zeggen: “ik weet soms niet precies wat er allemaal loopt en dat is zo frustrerend!” Niet altijd overal van op de hoogte zijn is nu precies de formule van een succesvol bedrijf dat blijft groeien. Als eigenaar moet je op het moment dat je merkt dat je niet alles meer kan bijhouden, taken delegeren. Natuurlijk is het goed om af en toe te kijken of alles goed gaat. Spreek hiervoor een vast moment af, waarin de verantwoordelijke terugkoppelt wat er op het moment speelt en wat er inmiddels is afgerond. Zo houd je het inzichtelijk, maar hoef je hier niet continu mee bezig te zijn.

Heb je de juiste mensen in je team?

Om te kunnen delegeren, is het belangrijk zeker te weten dat je de juiste mensen in dienst hebt. Dit betekent dat je mensen in dienst hebt die begrijpen wat er gedaan moet worden en wat het doel is hiervan. Als degene die je hiervoor in dienst hebt niet geschikt is, lopen de kosten al snel op. Daarom is het absoluut aan te raden om hier tijd in te steken. Een goede basis is nu eenmaal het enige goede begin van groeien.

Ken je grenzen

Als ondernemer is het daarnaast belangrijk om je grenzen te kennen. Neem geen opdrachten aan waarvan je bij voorbaat weet dat dit veel problemen op gaat leveren. Deze opdrachten vragen vrijwel altijd om ontzettend veel aandacht en energie. Dit is zonde van jouw tijd of de tijd van je medewerkers!

Schuif geen taken voor je uit

Ten slotte: laat de kleine klusjes niet liggen tot volgende week. Dit zorgt alleen maar voor opstapeling waardoor kleine klusjes opeens grote klussen worden.

Kom je er echt niet aan toe en heb je een dag hulp nodig? Neem een kijkje op taskhero.nl en zie wat TaskHero voor u te bieden heeft.

 

Geplaatst in Opdrachtgevers.