Kerstvakantie en personeelstekort?

Kerstvakantie betekent vaak weinig personeel: hoe vang je dat op?

Kerstvakantie betekent vaak weinig personeel: hoe vang je dat op?

De kerstvakantie komt er alweer aan, maar er ligt nog heel veel werk. Hoe ga je dat oppakken?

Rond de kerst zijn de meeste kantoren een stuk leger. De vergadertafel is leeg, bureau’s zijn netjes Het is de periode waarin veel mensen lekker vrij nemen om veel tijd door te brengen met familie of gewoonweg bij de kerstboom en de kachel. Geef ze eens ongelijk. Dit zorgt echter al snel voor relatief lege kantoren. Bij sommige bedrijven kan het omdat de werkhoeveelheid ook aanzienlijk daalt, maar bij andere bedrijven kan dit ook zorgen voor extra veel werk voor de collega’s die wel door blijven werken. Hoe ben jij als bedrijf hier tegen bestand?

Leg de aandacht nu het nog kan op de klussen die echt gedaan moeten worden en die niet over de kerstvakantie heen getild kunnen worden. Oftewel: maak prioriteiten. Is dit geen mogelijkheid meer? Zorg er dan voor dat je medewerkers die met vakantie gaan dit concreet beschrijven in de overdracht naar de collega’s die dit oppakken. Duidelijke afspraken maken hierin is de sleutel.

Behalve kijken naar de kerstvakantie qua personeel is het ook een geschikte tijd om te kijken naar de klusjes op kantoor waar nooit tijd, ruimte en personeel voor is. Voorbeelden zijn eindelijk eens al die mappen met papier inscannen en daarna door de versnipperaar stoppen. Als iemand hier nu mee aan de slag gaat, hebben weinig mensen er last van. Het enige probleem is dan natuurlijk: wie gaat dit doen? Ook daar zijn mooie kansen voor in de kerstvakantie.

Denk eens aan al die jongeren die kerstvakantie hebben. Zij zitten thuis deze twee weken, terwijl ze graag iets bij willen verdienen in deze periode. Maak daar gebruik van! Met deze jongeren kun je gemakkelijk je personeelstekort oplossen. Dit soort klusjes zijn dingen die voor jongeren prima zijn om op te pakken in twee weken tijd.

Tijdelijk personeel inhuren bij TaskHero

Maar hoe zet je deze jongeren in voor deze klusjes? Bij TaskHero kun je makkelijk tijdelijk personeel inhuren. Wij hebben  genoeg jongeren in ons bestand die in de kerstvakantie de handen uit de mouwen willen steken. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact op met TaskHero door te bellen naar 030-2600087 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Geplaatst in Opdrachtgevers.